Ξύρισμα ή Αποτριχωτική κρέμα

Το ξύρισμα και οι αποτριχωτικές κρέμες θεωρούνται ως οι πιο εύκολες, γρήγορες και ανώδυνες μέθοδοι αφαίρεσης της τριχοφυΐας, για αυτό και τις προτιμά ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών. Ωστόσο, πέρα από το πλεονεκτήματα της ταχύτητας και της έλλειψης πόνου, υπάρχουν αρκετά μειονεκτήματα, που θα πρέπει να συνυπολογιστούν, με κυριότερο το ενδεχόμενο τραυματισμού

Ξύρισμα
Το ξύρισμα είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος αφαίρεσης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, αλλά μήπως δεν αποτελεί μία μέθοδο κατάλληλη για τις γυναίκες; Το ξυράφι αποκόπτει τα άκρα της τρίχας – αφήνοντας πίσω μια αιχμηρή άκρη στο τέλος κάθε τρίχας. Οι αιχμηρές άκρες βρίσκονται στην επιφάνεια του δέρματός σας και εντός μερικών ωρών εκτίθενται και, είτε είναι ορατές, είτε τις αισθάνεστε με την αφή.

Σε έρευνα του 1990 αναφέρεται οτι το 92% των γυναικών στην Αμερική, 13 ετών και άνω, ξυρίζουν τα πόδια τους χωρίς απαραίτητα με το ξύρισμα να είναι η μόνη μέθοδος αποτρίχωσης που χρησιμοποιούν. Από αυτές τις γυναίκες το 66% ξυρίζουν όλο το πόδι και το 33% μόνο από το γόνατο και κάτω. Το 98% των γυναικών ξυρίζουν τις μασχάλες τους και μόνο το 50% αυτών ξυρίζουν την περιοχή του μπικίνι.

Πιστεύουμε ότι η σύγχρονη γυναίκα πρέπει να έχει τις δικές της ρουτίνες και τον δικό της χρόνο για να περιποιείται και να φροντίζει τον εαυτό της. Σε αυτό το πλαίσιο, αντρικές συνήθειες όπως το ξύρισμα δεν ταιριάζουν, ειδικά όταν υπάρχουν τόσες άλλες μέθοδοι αποτρίχωσης!

Αποτριχωτικές κρέμες
Οι αποτριχωτικές κρέμες είναι δημοφιλείς, γιατί είναι πολύ εύκολες στην χρήση τους και έχουν εξωτερικά γρήγορα αποτελέσματα. Ακριβώς όπως συμβαίνει με το ξύρισμα, οι κρέμες αποτελούν εύκολη, γρήγοροη και ανώδυνη μέθοδο αποτρίχωσης.

Οι αποτριχωτικές κρέμες περιέχουν χημικές ουσίες, οι οποίες «καίνε» τις τρίχες, δηλαδή διαλύουν την πρωτεϊνική δομή της τρίχας και τις αποδυναμώνουν. Μέσα σε 10 περίπου λεπτά μετά την χρήση τους θα δείτε τις τρίχες να μαλακώνουν και να απομακρύνονται από το δέρμα σας με ένα απλό πέρασμα με μια σπάτουλα .

Πλεονεκτηματα
Είναι μια εξαιρετικά γρήγορη και εντελώς ανώδυνη μέθοδος. Δεν χρειάζεται καμιά προετοιμασία και μπορείτε να «εκθέσετε» άμεσα το σημείο που αποτριχώσατε στα μάτια των άλλων. Μετά τη χρήση τους το δέρμα παραμένει απαλό, καθώς οι κρέμες συνήθως περιέχουν ενυδατικές ουσίες. Με τη συχνή χρήση παρατηρείται αποδυνάμωση της τριχοφυΐας. Το αποτέλεσμα διαρκεί περισσότερο από το ξύρισμα.

Μειονεκτηματα
Δεν αφαιρούν τις τρίχες από την ρίζα τους , με αποτέλεσμα να ξαναφυτρώνουν γρήγορα. Κάποιες φορές προκαλούν ένα προσωρινό «άσπρισμα» της περιοχής που χρησιμοποιήθηκαν. Επειδή είναι ένα χημικό παρασκεύασμα, σε αντίθεση με το κερί που είναι φυσικό, θα πρέπει να είστε προσεκτικές στη χρήση και στις προφυλάξεις.

www.sunnypharmacy.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Add to cart