Μαύρισμα χωρίς ήλιο

Το σοκολατένιο και εξωτικό μαύρισμα που βλέπεις στις σελίδες των περιοδικών, μπορεί να φαντάζει ιδανικό όμως είναι και πολύ επικίνδυνο. Ο ήλιος αποτελεί το νούμερο ένα εχθρό των γυναικών. Ένα σωρό προβλήματα υγείας προέρχονται από τον ήλιο όπως, πρόωρη γήρανση του δέρματος, εγκαύματα, δερματικές παθήσεις που μακροπρόθεσμα μπορούν να αποδειχτούν επικίνδυνες, καθώς και πανάδες, κηλίδες κ.α.

Πολλές φορές το αντηλιακό δεν αρκεί, και η προστασία πρέπει να είναι πολύ ισχυρή. Όμως η τεχνολογία έχει προχωρήσει υπέρ μας, και έτσι μπορούμε να αποκτήσουμε το πολυπόθητο μαύρισμα χωρίς να χρειαστεί να εκτεθούμε στον ήλιο και στις βλαβερές συνέπειες του!

Το solarium αρχικά είχε διχάσει την κοινή γνώμη και πλέον οι γιατροί το απαγορεύουν κατηγορηματικά. Ευτυχώς όμως σήμερα, υπάρχουν πολύ περισσότερες επιλογές οι οποίες δεν αποτελούν κίνδυνο και δίνουν ένα όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα είτε με τη βοήθεια κάποιου ειδικού, είτε ακόμα και μόνες σας στο σπίτι σας.

Μαύρισμα στον αισθητικό
Ένας πολύ διαδεδομένος τρόπος μαυρίσματος είναι το μαύρισμα με αερογράφο. Χωρίς τις βλαβερές ακτινοβολίες του ήλιου, χωρίς καμία παρενέργεια, και μόνο με φυσικά συστατικά, επιτυγχάνει σε μόλις δέκα λεπτά φυσικό και ομοιόμορφο μαύρισμα.

Μέσω μιας ουσίας που περιέχει το ζαχαροκάλαμο, επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα άμεσα και ακίνδυνα. Η χρήση του δεν έχει καμία παρενέργεια, και το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου δέκα με δώδεκα μέρες. Γίνεται σε εξειδικευμένα κέντρα αισθητικής και κοσμετολογίας από ειδικούς αισθητικούς που τηρούν όλα τα μέτρα ασφάλειας ούτως ώστε η διαδικασία να γίνεται σωστά και με ασφάλεια.

Μαύρισμα στο σπίτι
Ακόμη και αν η βόλτα στον αισθητικό σας φαίνεται δύσκολη, μπορείτε να πετύχετε μόνη σας το ιδανικό μαύρισμα χωρίς ήλιο. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά προϊόντα self tanning δηλαδή αυτομαυρίσματος. Δεν έχουν τόσο μεγάλη διάρκεια (τρεις μέρες), όσο η εφαρμογή σε αισθητικό, είναι όμως μια καλή λύση για μια νυχτερινή έξοδο, μια επίσημη βόλτα, ή ακόμη και το πρώτο…άβολο μπάνιο στην παραλία!

Οι κρέμες αυτές απλώνονται στην επιδερμίδα και απορροφούνται προσφέροντας το επιθυμητό μαύρισμα. Στην ουσία αυτό που κάνουν, είναι να χρωματίζουν τα εξωτερικά κύτταρα της επιδερμίδας.

Πέρα όμως από τα έτοιμα προϊόντα υπάρχουν και πολλές συνταγές που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι με φυσικά υλικά.

Μια από αυτές είναι:

Σπιτική κρέμα για μαύρισμα
Υλικά

  • Ζεστό νερό
  • 1 φλιτζάνι καφές στιγμιαίος ή 10 φακελάκια μαύρου τσαγιού
    Εκτέλεση
    Βάζουμε στο βραστό νερό τον καφέ ή το τσάι για περίπου είκοσι λεπτά, με κλειστό το καπάκι. Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος, βγάζουμε το μείγμα και βάζουμε το νερό σε ένα μπουκαλάκι σπρέι. Είναι έτοιμο για χρήση. Το μαύρισμα στο σπίτι, αποτελεί μια εύκολη διαδικασία, αρκεί να γίνει σωστά.

Τι θα πρέπει να προσέξεις
Το πρώτο και απαραίτητο βήμα που πρέπει να γίνει πριν το αυτομάυρισμα είναι μια καλή απολέπιση σε όλη την επιφάνεια του σώματος. Αυτό πρέπει να γίνει για να απομακρυνθούν όλα τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και η επιφάνεια του δέρματος να γίνει πιο λεία και πιο απαλή.
Δεν θα πρέπει να υπάρχουν στο δέρμα άλλες ουσίες όπως λάδια, κρέμες σώματος κ.τ.λ. γιατί θα εμποδίσουν την ομοιόμορφη χρήση και απορρόφηση του προϊόντος.
Η αποτρίχωση θα πρέπει να έχει γίνει τουλάχιστον μια μέρα πριν.
Στην περίπτωση που το κάνεις μόνη σου, θα πρέπει αφού αλείψεις το προϊόν να πλύνεις καλά τα χέρια σου, για να απομακρυνθεί όλη η περιττή ποσότητα που πιθανόν έχει μείνει.
Θα πρέπει να φοράς φαρδιά και άνετα ρούχα, μέχρι να είσαι σίγουρη ότι έχει στεγνώσει πλήρως.
Φυσικά δε σημαίνει πως δε θα χρησιμοποιήσεις αντηλιακό. Ο ήλιος θα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί, και η προστασία είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Παρόλα αυτά το μαύρισμα δε φαντάζει πλέον μακρινή υπόθεση!

 

www.sunnypharmacy.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Add to cart