Γρίπη…..Tips για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της

Ο χειμώνας με την έλευσή του δεν φέρνει μόνο κρύα και βροχές, αλλά και τη γρίπη, μία νόσο που ταλαιπωρεί ετησίως χιλιάδες ανθρώπων κάθε ηλικίας.

Τι ακριβώς είναι η γρίπη;

Η γρίπη (influenza) είναι μία οξεία ιογενής λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος που συνήθως εκδηλώνεται με έντονα συμπτώματα, όπως υψηλός πυρετός, πονοκέφαλος, ρινική συμφόρηση και καταρροή, φτέρνισμα, βήχας, μυαλγίες, κόπωση. Αν και ο πυρετός συνήθως υποχωρεί μετά από 5 ημέρες περίπου, ορισμένα από τα υπόλοιπα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν έως δύο εβδομάδες.

Ποια είναι όμως η διαφορά της γρίπης από το κρυολόγημα;

Μπορεί κάποια από τα συμπτώματα της γρίπης να συμπίπτουν με αυτά του κρυολογήματος, πρόκειται όμως για δύο εντελώς διαφορετικές νόσους. Το κρυολόγημα είναι λοίμωξη που περιορίζεται στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα και προκαλείται από διαφορετικούς τύπους ιών που δεν σχετίζονται με αυτούς της γρίπης.

Επίσης, τα συμπτώματα του κρυολογήματος περιλαμβάνουν συνάχι, πονόλαιμο, μπούκωμα, βήχα, πόνο στα κόκαλα και τους μυς, και χαμηλό πυρετό – σίγουρα είναι πιο ήπια από της γρίπης και διαρκούν 2-4 ημέρες. Επιπλέον, εάν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, η γρίπη μπορεί να έχει σοβαρές επιπλοκές και να προκαλέσει ακόμη και θάνατο σε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Τips για αποτελεσματική αντιμετώπιση της γρίπης

Το τακτικό και προσεκτικό πλύσιμο των χεριών, ο καλός αερισμός όλων των χώρων, και η αποφυγή συνωστισμού σε κλειστούς χώρους λειτουργούν θετικά στην πρόληψη κατά της γρίπης. Τι συνιστάται όμως σε περίπτωση που νοσήσουμε;

Μένουμε στο σπίτι για ξεκούραση και περιορίζουμε τις επαφές με άλλα άτομα, για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.
Πίνουμε άφθονα υγρά για ενυδάτωση (νερό, αφεψήματα, φυσικούς χυμούς).
Προτιμάμε θρεπτικές και εύπεπτες τροφές, όπως σούπες, υδατάνθρακες, μέλι, και αποφεύγουμε το αλκοόλ και το κάπνισμα.
Λαμβάνουμε αντιπυρετικά για ανακούφιση από τον πυρετό και τις μυαλγίες.
Αποφεύγουμε τη λήψη αντιβιοτικών χωρίς ιατρική συμβουλή.
Ενισχύουμε τον οργανισμό με φυτικά συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη D3, πρόπολη, προβιοτικά κ.α

Σε κάθε περίπτωση, ο κύριος παράγοντας για το κοινό κρυολόγημα δεν είναι το κρύο, αλλά η επαφή του οργανισμού με έναν παθογόνο ιό.

 

www.sunnypharmacy.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Add to cart